Panelle di ceci: Siciliaanse kikkererwt-beignets

Sicilië is van oudsher een van de armste delen van Italië, als je het puur in geld uit zou drukken. De kookkunst van de Sicilianen is echter ongekend, met een paar ingrediënten worden de smaakvolste gerechten gemaakt die je je kunt voorstellen!

Als voorbeeld deze kikkererwtbeignets. In Sicilië kun je deze snack overal op straat kopen: vanuit hun Apecar frituren de venters de platte beignets vers voor je neus! Bestrooid met zeezout zijn ze onweerstaanbaar lekker!
Het recept is eenvoudig, maar vraagt wel om aandacht vanwege aanbrand-gevaar.
250 gram kikkererwten meel
500 ml water
snufje zeezout
handje peterselie, fijngehakt
olie om in te frituren
zeezout om te bestrooien
Doe het water in een pan en roer langzaam het meel erdoor, het liefst met een garde. Zorg dat alle klontjes weg zijn en voeg een snufje zout en de peterselie toe. Breng het water rustig aan de kook en blijf roeren tot er een pap ontstaat.
Vet een plaat in met olijfolie en stort de pap op de plaat, wanneer deze begint los te laten tijdens het roeren. Snij met een mes/steekvorm de beignets in de gewenste vorm.
Verhit de olie in een diepe bakpan en zorg dat er minstens een centimeter olie in de pan staat. Wanneer de olie heet genoeg is (180 graden) frituur je de beignets circa 2-3 minuten, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze na het uitlekken met zeezout en geniet van de rijke eenvoud!
Buon appetito!