Lemaire, lievito madre e fiore di zucchini

IMG_6376Pizza Napoletana, oorspronkelijk geboren in Napels en door veel mensen geliefd om zijn wolkachtige deegstructuur. Zijn onbekende zusje, de Pizza Fritta, is momenteel minstens zo populair. Met een dun krokant randje en prachtig gerezen binnenkant weet Pizza Fritta-restaurant La Masardona zich momenteel in de top vijf op Tripadvisor van restaurants in Napels te begeven! De gefrituurde zaligheid is ongelofelijk populair bij kantoorklerken, toeristen, snelle zakenmannen en lekkerbekken.

IMG_6380

Oorspronkelijk is ze bedacht in de arme delen van Napels, waar de vrouwen als bijverdienste een brander en pan met hete olie op de stoep zetten en pizzadeeg frituurden met een simpele vulling van ricotta, buikspek (pancetta), provola en tomatensaus.

Mijn Pizza Fritta staat dit keer in het teken van de zomer en en de prachtige geitenkaas van de Egmondse Klompenhoeve. Het deeg is gemaakt van biologisch Lemaire meel, gemalen bij molen de Gouden Engel en mij eigen desemcultuur. Het bijna volkoren meel geeft samen met het desem een subtiele, volle smaak aan de pizza en combineert prachtig met de friszure Egmondse bollen, courgettebloemen uit eigen tuin, een lichte tomatensaus, wat basilicum en geroosterde pompoenpitjes. Mangiare!

IMG_6193

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s