Gevuld desembrood (3)

IMG_8190

Gedroogde abrikozen, geroosterde hazelnoten en lavendel… Aangevuld met de diepe smaak van desem kun je mij altijd wakker maken voor deze combinatie. Gevuld desembrood is de derde in de workshop reeks; het maken van gevuld brood vraagt om kennis en gevoel met je deeg.

Het grootste verschil met gevuld brood en gewoon brood is dat bij gevuld brood het deeg de vulling moet kunnen dragen. Hiervoor wil je dus een sterk deeg dat spierballen heeft, om zo de vulling mee te nemen tijdens het bak- en rijsproces en te zorgen voor een samensmelting van smaken.

IMG_5965

Tijdens deze workshop bakken we gevuld brood, volgens het principe uit de eerste workshop: het voorbereide deeg maken we op en dit krijgt de tijd om na te rijzen. Tussen het opmaken en bakken kneden we een nieuw gevuld deeg en geef ik uitleg over het kneed-, rijs- en bakproces.

We bakken tijdens deze workshop een brood met rozijnen en pompoenpitten omdat dit een relatief lichte vulling is waarbij de gluten zich prachtig kunnen ontwikkelen en een open kruimstructuur ontstaat. Een zwaardere of andere vulling kan ook, zoals de combinatie van abrikozen en hazelnoten, de mogelijkheden bespreek ik graag met je.

Voor prijsopgave en meer informatie kun je mij bellen op 06 53276635 of mailen.

Advertenties