In je eigen oven (workshops aan huis)

IMG_7976

Het beste desembrood bakken in je eigen oven? Tijdens deze workshops leer ik je werken met je eigen oven en mijn beste hulpmiddel: een gietijzeren pan. De pan zorgt ervoor dat we even goed kunnen bakken als in een professionele stoomoven, ongeacht wat voor oven je hebt (gas, elektrisch of houtgestookt).

We werken bij iedere workshop met mijn desem, inmiddels meer dan vier jaar geleden gestart in de Italiaanse Dolomieten en onder andere actief in desempizzeria El Flaco. Na afloop van iedere workshop krijg je een deel van mijn desem.

Uit je eigen oven is, net als de open workshops, opgebouwd uit drie workshops:

  1. Basisworkshop desembrood; de basis van bakken met desem en (biologische) tarwebloem.
  2. Werken met veschillende granen; we gaan aan de slag met andere granen: spelt, rogge, eenkoorn, emmer, harde tarwe… Deze workshop wordt op maat samengesteld. 
  3. Gevuld desembrood; gevuld brood is de misschien wel de leukste, maar ook de moeilijkste variant van bakken met desem. Het grootste verschil met gevuld brood en gewoon brood is dat bij gevuld brood het deeg de vulling moet kunnen dragen. Hiervoor wil je dus een sterk deeg dat spierballen heeft, om zo de vulling mee te nemen tijdens het bak- en rijsproces en te zorgen voor een samensmelting van smaken.

IMG_5965

Advertenties