Masterclass desem

img_6733

Prachtig gerijpt deeg, een krokante korst en hazelnootachtige geur… Tijdens de masterclass desm geef ik  uitleg over de manier waarop puur desembrood tot stand komt, van het belang van het kennen van je graan, tot het onderhouden van de desemstarter en het lange rijsproces. Deze masterclass is bedoeld voor de meer ervaren bakker of kok die volledig wil bakken met desem.

img_5992

De masterclass kan op iedere locatie gegeven worden mits er een goede oven aanwezig is en duurt drie tot vier uur. Er wordt begonnen met het opmaken van door mij voorbereid deeg. Na het opmaken volgt de narijs van ongeveer twee uur. Tijdens dit proces leg ik de techniek van mengen, kort kneden, lang rijzen en bakken uit. Gedurende de masterclass krijg je gevoel voor het werken dit prachtige maar natte deeg, het starten en onderhouden van desem en de beste configuratie van de oven. Aan het einde van de workshop wordt het opgemaakte deeg gebakken en genieten we van de geur en smaak die het desem gedurende het lange rijsproces met de granen heeft gecreëerd.

De masterclass is eventueel uit te breiden met het bakken van spelt-, rogge-, boekweit- of gevuld brood. Ik werk uitsluitend met biologische granen, gemalen door Noord-Hollandse korenmolens en/of door Mulino Marino uit de Italiaanse Langhe.

13230206_1097497143649897_1231620282221368306_n