Open Desem Atelier

“Het is altijd spannend, nooit bak ik hetzelfde en iedere keer krijg ik nieuwe inspiratie.” Mijn in Milaan gevestigde vriend en desembakker Davide Longoni heeft een bakkerij in de binnenstad en een desem laboratorium in een buitenwijk. Tussen de pallets vol oude granen, kneedmachines en rijzende degen voelt hij zich het meest thuis en neemt hij alle tijd om me bij te praten: “hier vind ik inspiratie en nodig ik (bak)vrienden uit: de kern van mijn passie.”

IMG_9690.JPG

Davide en ik zijn het erover eens dat je luistert naar je deeg, iedere keer weer. “Dat maakt het bakken met desem soms ingewikkeld en wat chaotisch, maar vooral razend interessant. De voldoening van het grip ontwikkelen op een natuurlijk proces is geweldig, verslavend zelfs… Toch?” Ik beantwoord hem instemmend: “Juist dat! Je kunt erin opgaan, bedenken wat het graan doet, je gedachten de vrije loop laten…” Davide knikt lachend en voegt eraan toe: “Maar het belangrijkste vind ik het delen. Niet alleen wat je maakt, maar ook je werkwijze”.

IMG_3068

Davide’s concepet inspireert me. Het Open Desem Atelier is er daarom speciaal voor deelnemers van eerdere desemworkshops. Nieuwe inspiratie, het delen van je bakervaringen en oplossingen vinden. Of je nu vaak bakt of weinig, het Open Desem Atelier is er voor iedereen. Iedere keer iets anders, maar met hetzelfde doel: samen genieten van mooie granen en werken aan nóg mooiere bakresultaten.

oogst_6_augustus14.jpg

Hoe werkt het?

Bij je opgave geef je aan welk onderwerp je graag wilt terugzien in het atelier. Ik ga daarmee aan de slag en stel het programma samen. Ieder atelier is dus anders, maar bestaat altijd uit:

  • Het uitwisselen van ervaringen;
  • Mijn uitwerking van de gevraagde onderwerpen;
  • Een van mijn favoriete desem degen waar ik alle geheimen van prijsgeef en die we samen bakken;
  • Het bakken (en genieten) van meegenomen degen door deelnemers zelf.

Heb je zelf een receptuur en kun je niet wachten om te delen, of loop je juist ergens tegenaan? Ik nodig je van harte uit om je eigen deeg mee te nemen. Samen kijken we dan wat er goed of misschien net iets minder gaat en zoeken we naar oplossing.

wd135

Kosten: 25 euro per persoon, inclusief koffie, thee en kakelvers desembrood.

Tijd: van 18.30 uur tot we uitgebakken zijn.

Reserveren kan via de webshop van Maalderij de Gouden Engel (bij het gedeelte “opmerkingen” in de kassa van de webwinkel kun je jouw gewenste onderwerp aangeven).

Advertenties