Open workshops in Bergens Desem Atelier

Je kunt de wieken bijna zien, zo dichtbij staat Maalderij de Gouden Engel. Hier worden de biologische granen gemalen waarmee we op de prachtige locatie in Bergen aan de slag gaan. Een lange rijstijd, prachtig gerijpt desem-deeg en een intens geurend en smakend brood…

IMG_0954.JPG

Tijdens deze workshop leer je in 3-4 uur je eigen desem brood te bakken in een gietijzeren pan, in de oven. De gietijzeren pan zorgt voor een prachtig gerezen brood en knapperige korst. De workshop is zo opgezet dat je alle handvatten krijgt om thuis geweldig desembrood te bakken.

Werkwijze

Je leert werken met deeg op basis van desem en krijgt na afloop een deel van mijn desem om zelf te bakken. Je leert alles over hoe je desem brood bakt zonder zure smaak, het desem onderhoudt en de juiste rijstijd bepaalt. Vanwege de lange rijstijd werken we met een voorbereid deeg, de volgende dag kun je al bakken met je eigen deeg dat we op de dag van de workshop kneden.

We beginnen met het opmaken van door mij voorbereid deeg. Na het opmaken volgt de narijs van ongeveer twee uur. Tijdens dit proces geef ik uitleg over het rijs- en bakproces en kneden we een nieuw deeg. Gedurende deze workshop krijg je gevoel voor het werken het prachtige maar natte deeg, het starten en onderhouden van desem en de beste configuratie van de oven. Aan het einde van de workshop wordt het opgemaakte deeg gebakken en genieten we van de geur en smaak die het desem gedurende het lange rijsproces met de granen heeft gecreëerd.

De workshop in het kort:

  1. we werken uitsluitend met lokaal geteelde biologische granen, gemalen door molenaar Vincent Kraan van Maalderij de Gouden Engel
  2. de workshop in inclusief biologische lunch, koffie of thee en twee glazen bijpassende biologische wijn of bier
  3. ik geef uitleg over het inpassen van het rijsproces in een drukke agenda door middel van het koelen van je deeg
  4. tijdens de workshop kneed je een eigen deeg om
    de volgende dag zélf af te bakken én krijg je een deel van mijn desem mee

Wanneer:

  • zondag 22 april 2018, 11.00 uur
  • zondag 13 mei 2018, 11.00 uur

Kosten: € 65,00

Reserveren: je kunt mij per mail bereiken of bellen op 06 53276635.

Locatie: Turfweg, Bergen (Noord-Holland).

Voorkennis over desem of broodbakken is niet vereist. 

 

Advertenties