Workshop ervaringen

Tijdens de workshops en masterclasses leer je werken met een echte desemcultuur en authentiek gemalen granen. De handvatten uit de workshops heb ik zo bedacht dat je er eindeloos mee kunt experimenteren. Bakken is een kunst, en die kunst leer je het beste door er zo veel mogelijk mee bezig te zijn. Ik vind het geweldig om ervaringen en resultaten van deelnemers te delen, vandaar deze pagina.

Rik – Alkmaar

Lees hier Rik’s ervaring tijdens de eerste workshop die ik gaf in Maalderij de Gouden Engel!

Eva de Waard – Amsterdam

“Als je de kunst van het broodbakken wilt leren van iemand die écht de kennis heeft van de techniek en het proces van bakken, de ervaring heeft van bakkerij tot restaurant en houtoven in eigen tuin, maar bovenal enorm gepassioneerd is, dan moet je bij Vincent zijn. Wij waren op zoek naar een workshop waar we écht wat konden leren, niet alleen als “fun activiteit”. Geen aspect van bakken is Vincent onbekend, er is geen vraag die hij niet kan beantwoorden, hij weet alle details en deelt graag alle succesfactoren voor een goed brood. Aan zijn verhalen en manier waarop hij de workshop geeft is te merken dat hij gefascineerd is door alles wat met deeg te maken heeft en ervan geniet om deze kennis te kunnen delen. Het resultaat was een prachtig en heerlijk brood, waarvan we niet hadden gedacht die ooit zelf te kunnen bakken. Nu we steeds meer zelf aan het uitproberen zijn, levert Vincent regelmatig support over Whatsapp  en geeft ons tips om het brood bakken te laten slagen en te perfectioneren. ”

Jeannette Groen – Design Studio Groen – Haarlem

Gezonde en lekkere voeding is mijn grote passie. Ik neem de tijd om het te bereiden en mooi te presenteren.
Zo ontmoette ik een aantal jaren geleden Vincent en maakte kennis met een zeer gedreven persoon die mensen niet alleen weet te inspireren met zijn heerlijke pizza’s en desembroden maar zeker ook met zijn passie en kennis van zaken.
Hij spreekt met liefde over de producten die hij gebruikt en het bakken zit hem echt in de vingers.
Tijdens de workshop desembrood, die Vincent onlangs gaf bij ons in Haarlem, heeft hij ons alles tot in de puntjes geleerd om zelf de broden te kunnen bakken.
We gebruikten op mijn verzoek ook volkoren meel en deze broden waren tevens overheerlijk.
De broden die Vincent bakt behoeven eigenlijk verder niets. De zachte binnenkant met de knapperige korst is een sensatie op zich, misschien een mooie olijfolie om in te dippen. Het is een feest nu thuis de geuren van zelfgebakken desembrood uit de oven komen.

 

Renee Korswagen – De Kookkeuken van Capelle  

Mijn naam is Renée Korswagen en ik ben eigenaresse van de Kookkeuken van Capelle. Zelf geef ik kookworkshops op allerlei vlakken, maar van brood bakken heb ik helaas geen kaas gegeten. Tijd dus om wat aan de ontbrekende kennis te doen en een bekwaam iemand in te schakelen om ons het bakken te leren!

Al googelend kwam ik uit op de site van Vincent. Een mailtje voor overige informatie was snel verzonden en er kwam een duidelijke uitleg retour. De workshop werd op onze eigen locatie gedaan, wat erg fijn is want iedere oven bakt weer anders….. Snel een paar andere geïnteresseerden opgetrommeld en 22 mei waren we er helemaal klaar voor!

Wat is dat toch een feest als iemand net zo professioneel doet en denkt als je dat zelf doet! Uitgebreide uitleg, tijd voor alles en vooral een fijn contact, je komt het niet vaak meer tegen. Al onze vragen werden beantwoord, extra uitleg daar waar nodig en vier fantastische broden aan het einde van de workshop. Deze hebben we natuurlijk meteen genuttigd met allerlei soorten lekkers dat we van tevoren hadden bereid.

Maar daar hield het nog niet mee op. Op het moment dat je zelf aan de slag gaat thuis, loop je toch tegen een paar dingetjes aan. Onzekerheid of je het goed doet, heb ik wel de juiste soort bloem, doe ik dit wel goed enzovoort. De benodigde ervaring ontbreekt duidelijk nog. Maar ook de nazorg is prima! Elke vraag via de mail werd uitgebreid beantwoord, en ik heb nu het idee dat ik aardig op weg ben. Ook de andere cursisten zijn met veel plezier aan het bakken en de resultaten mogen er zijn! Vincent, dank je wel voor je geduld en de gedeelde kennis, we vonden het allemaal fantastisch!!

Ruud Vos – Bloemendaal

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vrouw een indoorcursus broodbakken thuis van Vincent. Een geweldige ervaring! We hebben genoten van de enorme kennis van Vincent over brood, maar ook van zijn passie voor niet alleen brood, maar ook voor pizza, en heel veel eromheen. Wat een liefde voor al het goede van de Italiaanse keuken, en de eenvoud ervan. Veel geleerd.Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn… Veel dank Vincent!

Advertenties