Volkoren desembrood: graan in zijn puurste vorm

De hele korrel. Met liefde wordt de biologische lavett tarwe geteeld in de Wieringermeer en kundig tot meel gemalen op de wind door molenaar Vincent Kraan. Volkorenmeel is iets prachtigs, de weerspiegeling van het graan in zijn puurste vorm.

IMG_1744.JPG

Deze workshop gaan we aan de slag om prachtig gerezen volkorenbrood te bakken met alleen desem. Net als bij de basisworkshop desembrood leer je in 3-4 uur hoe je geweldig bakt met dunne, knapperige korst en smaakvolle binnenkant. Prachtig stevig brood dat je lang kunt bewaren.

Werkwijze

Tijdens de workshop leer je werken met deeg op basis van desem, je krijgt na afloop een deel van het desem om zelf te bakken. Je leert alles over hoe je desem brood bakt zonder zure smaak, het desem onderhoudt en de juiste rijstijd bepaalt. Vanwege de lange rijstijd werken we met een voorbereid deeg, de volgende dag kun je al bakken met je eigen deeg dat we op de dag van de workshop kneden.

IMG_2034

We beginnen met het opmaken van door mij voorbereid deeg. Na het opmaken volgt de narijs van ongeveer twee tot drie uur. Tijdens dit proces geef ik uitleg over het rijs- en bakproces en kneden we een nieuw deeg. Gedurende deze workshop krijg je gevoel voor het werken het prachtige deeg, het starten en onderhouden van desem en de beste configuratie van de oven. Aan het einde van de workshop wordt het opgemaakte deeg gebakken en genieten we van de geur en smaak die het desem gedurende het lange rijsproces met het graan heeft gecreëerd.

Untitled-1.jpg

Voor reserveringen kun je contact met mij opnemen.