Workshop desem: SlowBrood (2)

Voor mij blijft het bakken van desembrood een continu leerproces: uitdenken, deegbereiden, wachten, bakken, genieten… Dat is de basis voor de beste broden. Hoe meer je dit proces herhaald, hoe meer gevoel je krijgt met je deeg en beter het resultaat.

IMG_5965

De eerste workshop SlowBrood is gericht op het bakken van desembrood met tarwebloem, de sterkste soort bloem. Vaak krijg ik de vraag of er ook variaties mogelijk zijn wat betreft het soort graan of het type brood.

Tijdens de tweede Workshop SlowBrood gaan we in op deze complexere broden: gevuld, samenstelling van meelsoorten, verschillende soorten hydratatie en natuurlijk het opfrissen van (desem)kennis.

De inhoud van de workshop stel ik samen op basis van je wensen, hieronder een greep uit de mogelijkheden:

  • gevuld desembrood;
  • havermoutbrood;
  • speltbrood (bloem en/of volkoren);
  • roggebrood;
  • boekweitbrood.

Deze workshop wordt wederom aan huis gegeven, in je eigen oven. Wederom bakken we voornamelijk in gietijzeren pannen, het is daarom van belang dat:

  • je oven tot 230 graden verhit kan worden;
  • ruimte heeft voor in ieder geval één gietijzeren pan met een diameter van 25 cm;
  • je enorm veel zin hebt om in je eigen oven het beste brood te bakken dat je ooit gegeten hebt.

IMG_8190.JPG