Grano 1: basisworkshop desem

IMG_7976

Minstens 24 uur rijstijd, een prachtig gerijpt desem-deeg en een intens geurend en smakend brood… Het resultaat van de eerste workshop in de Grano reeks. Tijdens deze workshop leer je in 3-4 uur je eigen desem brood te bakken in een gietijzeren pan, in je eigen oven. De gietijzeren pan zorgt voor een prachtig gerezen brood en knapperige korst.

Werkwijze

Tijdens de workshop leer je werken met deeg op basis van desem, je krijgt na afloop een deel van het desem om zelf te bakken. Je leert alles over hoe je desem brood bakt zonder zure smaak, het desem onderhoudt en de juiste rijstijd bepaalt. Vanwege de lange rijstijd werken we met een voorbereid deeg, de volgende dag kun je al bakken met je eigen deeg dat we op de dag van de workshop kneden.

We beginnen met het opmaken van door mij voorbereid deeg. Na het opmaken volgt de narijs van ongeveer twee uur. Tijdens dit proces geef ik uitleg over het rijs- en bakproces. en kneden we een nieuw deeg. Gedurende deze workshop krijg je gevoel voor het werken het prachtige maar natte deeg, het starten en onderhouden van desem en de beste configuratie van de oven. Aan het einde van de workshop wordt het opgemaakte deeg gebakken en genieten we van de geur en smaak die het desem gedurende het lange rijsproces met de granen heeft gecreëerd.

Grano 1 in het kort:

  1. de workshop wordt thuis gegeven, met je eigen
    oven
  2. we bakken het brood in een gietijzeren pan, in de oven
  3. tijdens de workshop bakken we met het deeg dat
    een dag eerder is voorbereid
  4. tijdens de workshop kneed je een eigen deeg om
    de volgende dag zélf af te bakken
  5. na afloop van de workshop bak je zelf het
    beste brood
  6. we werken uitsluitend met biologische granen
  7. de workshop kan op iedere gewenste locatie worden gegeven, mits er een oven aanwezig is die minimaal tot 230 graden verhit kan worden.

Voor prijsopgave en meer informatie kun je mij bellen op 06 53276635 of mailen.

 

 

Advertenties

4 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Leonora schreef:

    ik wil graag deze workshop volgen..

    Like

    1. vincentwolf89 schreef:

      Beste Leonora,

      Dat kan! Kun je me mailen op vincent.vanderwolf@gmail.com of bellen op 06 53276635?

      Hartelijke groet,

      Vincent

      Like

  2. Pingback: Herfstbrood |
  3. Pingback: Pesto Trapanese |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s