Desem pizzeria El Flaco

In het voorjaar van 2017 werd ik benaderd voor het opstarten van een nieuwe pizzeria te Oud-Beijerland. De filosofie van de eigenaar ontspringt in het gedachtegoed van Johan Cruyff. Het werd snel duidelijk dat Napoletaanse pizza de uitgelezen wijze van bakken was voor dit concept, waarvan ik de basis leerde in Italië.

IMG_0580

Mijn rol binnen dit project is het uitdenken van de deegrecepturen, het culinaire proces en selectie van de ingrediënten.

Untitled-2.jpg

Hoewel vrijwel iedere pizzeria gist gebruikt als basis voor het rijsproces werk ik met degen op basis van mijn eigen desem, zonder gist en de biologische bloem van Mulino Marino uit de Italiaanse Langhe. Ik ben er trots op dat mijn desem hier, samen met het geweldige team, iedere avond weer zorgt voor prachtige resultaten. Pizzeria El Flaco is de eerste Nederlandse pizzeria die dit durft: “soms moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt…” (Johan Cruiff).

WP_20170912_21_01_18_Pro