Masterclass Pizza Napoletana

‘Er is geen product in de wereld in staat om zoveel culinaire emoties op te wekken als de Napolitaanse pizza…’ Carlo Petrini, Internationaal voorzitter Slow Food.

IMG_8038.JPG

Water, meel en tijd… Dat zijn de basis ingrediënten voor dé Napolitaanse pizza. Tijdens mijn stages in Italië heb ik geleerd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen een receptuur. Napolitaanse pizza is kunst, gebaseerd op eeuwenoude geheimen en regels.

De Masterclass Pizza Napoletana is speciaal bedoeld om het geheim van deze culinaire kunst te ontrafelen. Tijdens de masterclass leer je het proces van kneden tot bakken, zoals ik het geleerd heb van Maestro Pizzaiolo Domenico Martucci. Om de traditie in stand te houden werken we daarnaast volgens de regels van de AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana). Alles gaat met de hand, van het kneden tot het creëren van de ‘Sugo’ (tomatensaus) en het vormen van de bodem.

Tijdens de masterclass komen de volgende elementen aan bod:

  • De geschiedenis;
  • Het afstemmen van het deeg op de omgeving: de invloed van het weer;
  • De invloed van verschillende soorten bloem;
  • Het gebruik van gist en desem;
  • Het kneedproces;
  • De verschillende rijs-stadia;
  • Het opbollen van het deeg;
  • Ingrediëntkeuze;
  • Het stoken van de houtoven;
  • Het handmatig vormen van de bodem;
  • Het bakproces;
  • Genieten van misschien wel de beste Italiaanse uitvinding…

focus

De masterclasses kunnen zowel in één als tweedaagse vorm worden gevolgd en zijn op maat samen te stellen. Voor prijsopgave en meer informatie kunt u mij altijd bellen op 06 53276635 of mailen.

IMG_4948

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s