Workshops

 

Cucina del Lupo staat voor de bereiding van eerlijk voedsel op authentieke wijze. De Franse wijze van broodbakken en Italiaanse keuken en  vormen hierbij mijn grootste inspiratie. Samen eten is leuk, maar samen eten bereiden is misschien nog wel leuker. Tijdens mijn workshops ervaar je hoe je van eenvoudige ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Ik hierbij maak zoveel mogelijk gebruik van biologische en regionale producten. Ik vind dat eten het lekkerst smaakt als je weet waar je grondstoffen vandaan komen en wie ze heeft geproduceerd, dát geeft smaakt.

IMG_5992Gezien mijn liefde voor desembrood en Napolitaanse Pizza’s  geef ik vier workshops:

Workshops Slowbrood (deel 1 en deel 2)

Minstens 24 uur rijstijd, een prachtig gerijpt desem-deeg en een intens geurend en smakend brood… Het resultaat van een een workshop ”SlowBrood”. Tijdens deze workshop leer je in 3 uur je eigen desem brood te bakken in een gietijzeren pan, in je eigen oven. De gietijzeren pan zorgt voor een prachtig gerezen brood en knapperige korst.

Masterclass SlowBrood

Prachtig gerijpt deeg, een krokante korst en hazelnootachtige geur… Tijdens de masterclass SlowBrood geef ik  uitleg over de manier waarop SlowBrood tot stand komt, van het belang van het kennen van je graan, tot het onderhouden van de desemstarter en het lange rijsproces. Deze masterclass is bedoeld voor de meer ervaren bakker of kok die volledig wil bakken met desem.

Masterclass Pizza Napoletana

Ik leerde de kunst in Italië: de wolkachtige deegrand die doet denken aan de luchtigste Franse baguette die je ooit gegeten hebt. Tijdens de Masterclass leer je alles over de deegbereiding met desem, het lange rijsproces en vooral het belang van de ingrediënten. Deze workshop kan zowel in mijn houtoven als bij deelnemers thuis worden gegeven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s